هنوز زمان زیادی از تسویه حساب آندرهآ استراماچونی و نمایش فاتحانه مدیران باشگاه استقلال نگذشته بود که خبر رسید چنانچه بدهی کوین یامگا پرداخت نشود، مدافع فرانسوی میتواند قراردادش را فسخ کند. یامگا به باشگاه نامه اخطار فرستاده و اگر باشگاه در زمان مقرر دستمزد عقبافتاده او را نپردازد، او میتواند قراردادش را یکطرفه فسخ کند. این همان سناریویی است که در مورد استراماچونی رخ داد و مربی ایتالیایی سابق استقلال در حالیکه یک سال و نیم از قراردادش باقی مانده بود، تهران را ترک کرد و استقلال مجبور شد دستمزد کامل او را بپردازد.
حجت کریمی، سرپرست مدیرعاملی استقلال، روز چهارشنبه، ششم اردیبهشت (۲۶ آوریل)، درباره پرونده این بدهی جدید گفت: «یامگا ۱۰ روز قبل نوتیس [نامه اخطار] داده است. از وقتی ما آمدیم، همه درخواست دادند! امروز کارهای مربوط به مطالبات یامگا را انجام دادم. طلب او ۱۸۰ هزار یورو است. از بانک شهر درخواست کردم و آنها هم قبول کردند در این زمینه به ما کمک کنند. قرار شد از وزارتخانه دستور بگیرم و وزیر ورزش نامه بدهد. مطالبات بقیه خارجیها را هم حل میکنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته یامگا که از بازیکنان ثابت استقلال است و رابطه خوبی با هواداران دارد، مدعی شد دنبال فسخ قرارداد و جدایی نیست و فقط میخواهد مطالبات خود را دریافت کند. مدافع فرانسوی که این فصل هفت گل برای استقلال زده است، گفت: «مسائلی که در خصوص فسخ قرارداد من منتشر شده، شایعه و گمانهزنی است و صحت ندارد. در حال حاضر فقط روی بازسازی و بهبود مصدومیتم تمرکز دارم.»
استقلال برای لیگ بیست و دوم، از گرانترین قراردادهای فوتبال ایران را در فصل نقلوانتقالات بسته و قراردادهای بازیکنان آن حکم بمبهای ساعتی را دارد که در ماههای آینده، یکی یکی موعدشان سر میرسد. باشگاه برای دریافت مجوز حرفهای و جلوگیری از کسر امتیاز، بدهی استراماچونی، پادووانی، احمد موسوی و باشگاه الاهلی را پرداخت کرد، ولی این تازه شروع دردسرهای کریمی است که به تازگی به جای علی فتحاللهزاده روی صندلی مدیریت باشگاه نشسته و چندان تجربهای در اداره باشگاهی مثل استقلال ندارد.
مصطفی آجرلو، مدیرعامل استقلال، در شروع فصل بهرغم آگاهی از پرونده بدهیهای استقلال و خطر از دست رفتن سهمیه آسیا، ریختوپاشهای زیادی داشت و چند روز پیش حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، هم از عملکرد او انتقاد کرد و گفت: «اینکه گفته میشود کارمند باشگاه راننده در اختیار داشته و یک تیم فوتبال برای یک وعده ناهار ۷۰ پرس غذا دریافت میکنند، اتفاق خوبی نیست. مدیران باید هزینهها را کم کنند. برخی اوقات اسرافهای صورتگرفته باعث میشود مشکلات و حاشیهها ایجاد شود.»
البته نمیتوان حجت کریمی را بابت وضعیت فعلی مقصر ندانست. او از اعضای هیئتمدیره استقلال است که هیچ اعتراضی به عملکرد آجرلو نداشتند. پرویز مظلومی، یکی دیگر از اعضای هیئتمدیره، به تازگی در یک برنامه تلویزیونی درباره سکوت آنها در قبال تصمیمهای آجرلو گفت: «ما به او اختیار تام داده بودیم!»
بیمسئولیتی در مدیریت باشگاههای ایرانی، محصول مدیریت دولتی است. مدیران منافع کوتاهمدت خود را در نظر میگیرند و آنچه در آینده بر سر باشگاه میآید، هیچگاه اهمیتی ندارد. خریدهای گزاف برای کسب محبوبیت نزد طرفداران انجام میشود، در حالیکه مدیران میدانند پشتوانه اقتصادی برای پرداخت دستمزد بازیکنان و مربیان ندارند. باشگاهها با مالکیت دولتی، بدهیهای بزرگ به جا میگذارند و هر بار ورشکست میشوند، و بدهیهای انباشته سپس از منابع دولتی پرداخت میشوند؛ البته وقتی که در آستانه محرومیتهای بزرگ باشند.